Veel kracht en toch milieuvriendelijk, het kan!

MiniZou het kunnen: een wagen die niet op benzine rijdt, maar in plaats van vermogen te verliezen een nog krachtigere auto wordt. Het kan, want in New-Hampshire is men daarin geslaagd. Men neme een Mini en … de rest wordt uitgelegd in het onderstaande filmpje.

Opvallend zijn de prestaties van de Mini. Deze wagen doet de spurt van 0 tot 100 in 4 seconden en heeft een topsnelheid van ongeveer 240km/h. Zelfs de Mini cooper S haalt ‘slechts’ 225km/h.

Een totaal van 640 Pk wordt verdeeld over 4 wielen, die elk door een elektromotor worden aangedreven. In de koffer bevindt zich nog een kleine benzinemotor (250cc) die voor dat beetje extra energie kan zorgen. Moest je dan nog niet genoeg energie hebben, kan je je wagen steeds in het stopcontact steken en alles komt in orde.

Plezier met het filmpje

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...