Porsche Panamera in testfase

Porsche Panamera Spy Shots
Wendelin Wiedeking, de directeur van Porsche, heeft in een interview laten weten dat de vierdeurs porsche, de Panamera, momenteel in zijn testfase zit. De eerste spyshots van de wagen zijn getrokken aan de Nürburgring…

Het is de bedoeling dat de nieuwe Porsche op het autosalon van Genève staat in 2009. Het moet een concurrent worden van de Mercedes CLS en de Aston Martin Rapide. De wagen heeft vooraan wat weg van de 911 maar er zijn weldegelijk verschillen, zo zit de motor vooraan in plaats van achteraan. Verder zie je op de foto’s dat de wagen achteraan wat weg heeft van de porsche Cayman, de vreemde spoiler die er nu op zit zal nog wel veranderen.

Het instapmodel zal een V6 motor krijgen van Volkswagen met 3,5 liter en 300 pk. Er zijn ook twee V8 motoren ter beschikking, deze komen wel van Porsche zelf. Eén motor krijgt 350 pk en de andere krijgt een atmosferische motor met bi-turbo en 560 pk. Daarmee zal men de Mercedes CLS 63 AMG met 514 pk ver achter zich laten.

Het is de bedoeling dat de Porsche Panamera een echte sportwagen wordt, met een kofferinhoud van 450 liter en comfort voor vier personen. Porsche hoopt 20.000 stuks per jaar te verkopen, hoeveel Porsche voor de Panamera zal vragen is nog niet bekend.

De eerste impressiefoto’s van de Porsche Panamera

Meer foto’s (via)

Porsche Panamera

Porsche Panamera

Porsche Panamera

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...