Aston Martin DB9 – Nr. 1

Aston Martin DB9
Dit is hem, de wagen die bovenaan mijn lijstje staat. De Aston Martin DB9 is de perfecte mix tussen klasse en overdonderende prestaties. De DB9 heeft het volledig juist: looks, kracht, exclusiviteit en uitstraling. Wat zou ik graag deze wagen bezitten…

De DB9 is de opvolger van de DB7 en bouwt qua design voort op de Aston Martin Vanquish S. Met de komst van de DB9 is de Vanquish plots minder interessant. De Vanquish kost 110.000 euro meer dan de DB9 en hiervoor kan je maar 20 km/h sneller en scheelt van 0-100km/h 0,1 seconden. Behalve de ietsje sportievere looks heeft het dus geen nut een Vanquish te kopen. Maar een DB9 moet je wel zeker op stal hebben.

We beginnen met de prestaties: een 6liter V12 motor waarmee je onder de 5 seconden naar 100 kan accelereren, de topsnelheid ligt op 300 km/h. En dat doet hij met een 6-traps automaat met flipperbediening. Het leuke is dat die Touchtronic echt werkt, je kan deze wagen in D zetten en hem rustig aan je grootmoeder toevertrouwen maar als je het volledig motororkest wil horen moet je met de flippers aan de slag. Als je dat doet dan hoor je het oorverdovende geluid van de 450 paarden die verstopt zitten onder de motorkap. Heerlijk!

Het design van de DB9 heeft de typische Aston Martin elementen maar doet daar nog een schepje bovenop. De gevaarlijk ogende haaiengrille en de gepatenteerde zijluchtinlaat zijn weer van de partij. De Aston Martin DB9 ziet er gewoonweg prachtig uit, hij slaat geen lijntje mis. Hij is stijlvoller dan welke auto dan ook, een echte ladykiller. Het interieur is voor het eerst bij Aston Martin echt prachtig afgewerkt. Een druk op de kristallen startknop en de auto begroet je met het motto “Power Beauty Soul” en de lampjes in de console schieten aan. Verder is het interieur niet zo bombastisch en overladen als bij Duitse wagens. De DB9 heeft in het middenconsole enkel de essentiële knopjes zitten. Die Britse gevatheid smaakt mij beter dan de overdreven Duitse Grundligkeit.

De Porsche 911 heeft aan de DB9 een te duchten tegenstander. De DB9 kost iets meer maar voor die 35.000 euro krijg je een pak exclusiviteit erbovenop. De 911 zie je tegenwoordig op elke hoek van de straat en dat begint te vervelen. Er is trouwens een V8 vantage te koop bij Aston Martin en die kost je 110.000 euro. Het wordt eens tijd dat Porsche van de troon gestoten wordt. Of toch niet? Want hierdoor zou Aston Martin één van zijn grote troeven verliezen, maar zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel meer troeven…

Achterkant Aston Martin DB9
Aston Martin DB9 Achterkant

Aston Martin DB9 Interieur
Aston Martin DB9 Interieur

Jeremy Clarkson vs. TGV naar Monte Carlo (Deel 1)

Jeremy Clarkson vs. TGV naar Monte Carlo (Deel 2)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...