Maserati GranSport – Nr. 6

Maserati GranSport - 6
De Maserati GranSport is de verbeterde versie van de Maserati Coupé. De Coupé had nogal wat ziektes: het design was niet sportief genoeg, de elektronische flipperautomaat had problemen en de besturing liet te wensen over. De Maserati GranSport heeft veel van deze problemen opgelost en dat zorgt voor een verrassend alternatief op de huidige coupé. Het is een auto met een overweldigend krachtig temperament.

De GranSport wil sportief overkomen en dat zie je meteen aan de carrosserie. De grille is een stuk groter en agressiever, de bumper is gewijzigd en de GranSport heeft aan de zijkant opvallend scherp gevormde zijskirts. Achteraan is er een andere, lager vallende bumperspoiler en zijn er luchtsleuven voorzien. De “Grand Tourer” staat trouwens op prachtige 19 inch wielen. Jammer genoeg is het interieur nog steeds niet wat het moet zijn maar er zijn merkbare verbeteringen ten opzichte van de Coupé.

Onder de motorkap van deze GT zit een 400 Pk sterke 4,2 liter V8. De wagen weegt 1680 kg en dat is voor een sportwagen niet gering. Toch kan hij van 0-100 km/h in 4,8 seconden en haalt de Italiaan een topsnelheid van 290 km/h. De GranSport is wel enkel verkrijgbaar met een flipperkast automaat die ik, ondanks de verbeteringen ten opzichte van de Maserati Coupé, toch vervangen zou willen zien door een handbak. Helaas. Je kan de GranSport al kopen vanaf 114.012 euro.

Zijaanzicht Maserati GranSport
Maserati GranSport Zijkant

Het (nog niet optimale) interieur van de Maserati GranSport
Maserati Gransport Interieur

Top Gear bespreekt de Maserati Gransport

Technische details (.pdf) van de GranSport

Deel dit bericht:

3 reacties op "Maserati GranSport – Nr. 6"

  1. _____________ 02-10-2008 om 22:26

    de moeder van een vriend van mij heeft er zo een 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...