Officieel: Audi Q2 infotainment update (2024)Na een eerdere facelift krijgt de guitige Audi Q2 crossover nu een technologische update met moderner infotainment en een groter digitaal dashboard mee.

Terwijl Audi reeds aangekondigd heeft dat hun kleinste SUV telg geen directe opvolger krijgt … voorzien ze de Q2 na de eerdere facelift toch nog even van een technologische update. Visuele aanpassingen blijven volledig achterwege al maakt de befaamde MMI controller in de middentunnel nu plaats voor een handig opbergvak. Ook het multifunctioneel stuurwiel, verkeersbordenherkenning, spoorassistentie en parkeerhulp behoren vanaf heden tot de basisuitrusting.

Grootste nieuwigheid van deze Audi Q2 update is het grotere infotainmentsysteem (8,8”) dat helder én hoogst responsief moet functioneren. Naast het touchscreen kan je er ook van gebruik maken door middel van handige spraakcommando’s. Daarnaast prijkt er nu ook sowieso een haarscherp Audi Virtual Cockpit instrumentarium (12,3”) achter het driespaaks stuurwiel. Met een sneltoets kan de bestuurder schakelen tussen diverse weergaven.

De opgewaardeerde Audi Q2 komt in de eerste helft van 2024 op de markt. Dit aan een Belgische prijs van minstens 29.200 euro. Tezamen met de A1 Sportback modellen zal de Q2 tegen 2026 verdwijnen uit de gammafolder. Enerzijds omdat Audi wil mikken op hoger (lees: duurder) gepositioneerde modellen en anderzijds omdat het bijzonder duur is om nog een nieuwe generatie compacte modellen (met klassieke verbrandingsmotor) te bouwen.

Lees hier onze rijtest met de vernieuwde Audi Q2 35 TFSI 150 pk!