Officieel: Microlino Lite L6e (2024)Voor een breder (en jonger) publiek presenteert Micro de Microlino Lite (L6e) uitvoering die maximaal 45 km/u haalt.

Groot nieuws vanop het Autosalon van Genève 2024, Micro heeft namelijk een nieuwe variant van de Microlino voorgesteld. Geen krachtige topversie of lifestyle cabrio uitvoering … maar een L6e variant! De Microlino Lite nieuwkomer heeft een gelimiteerde topsnelheid van 45 km/u waarvoor het rijbewijs AB (vanaf 16 jaar) volstaat. Dit in tegenstelling tot de klassieke Microlino (L7e) die 90 km/u haalt en daarom een klassiek rijbewijs B vereist.

De Microlino Lite probeert zich van zijn Microlino evenknie te onderscheiden met exclusieve designkenmerken (oa feloranje details). Al zijn de Venice Blue en Berlin Anthracite koetswerkkleuren de grootste weggevers. Ook hier is er een riante “voordeur” aanwezig die toegang verschaft voor twee inzittenden. Net zoals een riante schuifdak dat desgewenst voor wapperende haren zorgt. Een volle batterij (10,5 kWh) staat dan weer garant voor 177 km rijbereik, laden kan aan een klassiek 230V stopcontact.

Met een koffervolume van 230 liter heeft hij een ronduit uniek pakket te bieden aldus de Zwitserse bouwer van hippe “brommobielen”. Al wordt de Lite wel gewoon in Turijn (Italië) geproduceerd.

Wie wenst kan reeds een bestelling plaatsen voor de Microlino Lite. De Belgische vanafprijs ligt op 17.990 euro wat 2.000 euro minder is dan voor de L7e variant. Tegen de zomer worden de eerste exemplaren afgeleverd. Binnenkort kan je hem in vol ornaat ontdekken in de Microlino showrooms te Brussel, Knokke en Brugge.