Video: AutoTrader test de Ferrari Roma Spider (2023)Voor de gloednieuwe Ferrari Roma Spider hoeft het niet persé hard te gaan, gewoon genieten van je wapperende haren – en de potente V8 – is voldoende.

Waar kan je nog écht volmondig genieten van je 600+ pk sterke Italiaanse volbloed? Inderdaad, bijna nergens. Of je moet al richting het circuit trekken. En daarvoor zijn er misschien betere alternatieven voorhanden. Misschien dan iets minder hard rijden en vooral genieten? Daarvoor is een cabrio ongetwijfeld de betere keuze. Bij de Ferrari verdeler kan je momenteel terecht voor de 296 GTS, 812 GTS, SF90 Spider† … of de nieuwe Roma Spider!

De nieuwste zonneklopper uit Maranello neemt (subtiel) de plaats in van de Portofino M … en doet dat met een stoffen dakconstructie. Eentje die volautomatisch wegklapt (of tevoorschijn komt) in 13,5 seconden, desgewenst zelfs al rijdend tot maximaal 60 km/u. Met zijn soft top zet de Roma Spider slechts 1.557 kg op de weegschaal. Iets dat je moet voelen wanneer je toch wat vlotter door de bocht gaat.

Net zoals bij de Roma in coupévorm tekent een 3.9-liter V8 benzinemotor present, goed voor 620 pk en 760 Nm. Dankzij de superefficiënte 8-traps automaat met dubbele koppeling doe je 0-100 km/u in 3,4 seconden, de topsnelheid ligt boven de 300 km/u!

Ferrari voorziet alvast een heerlijk knap lijnenspel, potente aandrijflijn en betrokken stuurgevoel. En een hoogstaand comfortgehalte! Kwestie van de “la dolce vita” baseline ook in de praktijk waar te maken. Naast een stevig prijskaartje en beperkte kofferruimte (255 liter) lijkt het Belgische klimaat misschien wel de grootste spelbreker. Of kan Rory Reid van AutoTrader je toch overtuigen om voor de Ferrari Roma Spider te gaan?

Zin in nog méér video?