Officieel: Opel Experimental Concept EV IAA (2023)De zuiver elektrische Opel Experimental designstudie belichaamt drie merkpijlers en is zowel gewaagd als puur terwijl elektrochrome stoffen zowaar voor sfeervol licht zorgen!

In september gaan de deuren van de IAA open, voor de tweede keer te München! Rij dus niet richting de Messe in Frankfurt… Zeker de Duitse automerken zijn het zichzelf (en de natie) verplicht om hier groots uit te pakken. Wegens échte nieuwigheden tovert Opel de veelbelovende Experimental uit haar hoed.

Deze Experimental wil graag van alles zijn. Gaande van “ultramodern koetswerkdesign” tot “het volgende hoofdstuk van de designfilosofie van Opel” en “blik op de duurzame individuele mobiliteit van de toekomst”. Allemaal zeer straffe marketingwoorden terwijl het designteam ook duidelijk de nodige vrijheid kreeg. Ondermeer chroom is nergens te bespeuren én het stuurwiel kan je zowaar wegklappen.

Een rechtstreeks afgeleid productiemodel van de Opel Experimental hoeven we toch niet direct te verwachten. Al zou een knap gelijnde EV crossover het anno 2023 zeker niet slecht doen! De nieuwe 4D Opel Vizor grille, lichtgewicht zetels en moderne head-up display functionaliteit zou op termijn wél zijn opwachting zal maken op tastbare productiemodellen.

Technische details gaf Opel nog niet mee. Wel staat deze Experimental op een geavanceerd Stellantis BEV platform en heeft het elektrische vierwielaandrijving. Dat wijst op een dubbele elektromotor!

Als afsluiter nog even de veelbelovende conclusie van Opel zelf:

De Opel Experimental belichaamt alle drie merkpijlers van Opel, te weten “Detox”, “Modern German” en “Greenovation”. Het studiemodel gaat nog een stap verder door de emotionele benadering van duurzame mobiliteit van het merk te accentueren. Elektrochrome stoffen dompelen de inzittenden onder in sfeervol licht waardoor een perfecte omgeving voor welzijn ontstaat. Bovendien kunnen de reactieve stoffen functionele eigenschappen verbeteren. Wanneer een voertuig bijvoorbeeld de dode hoek binnenrijdt, verschijnt er een waarschuwing in de betreffende portierinzet en op het head-up display. Dit verhoogt de veiligheid voor inzittenden en andere weggebruikers.

Waarvan akte!