Officieel: MG4 XPOWER EV 435 pk hot hatch (2023)Na de toegankelijke en meer doordeweekse MG4 Electric stadswagen is er nu ook een hete MG4 XPOWER speelvogel met 435 pk!

Moderne technologie, ruim interieur, compacte buitenafmetingen, puike garantievoorwaarden en een relatief scherpe prijs. Dat zijn de troefkaarten waarmee MG de MG4 Electric hatchback kan aanprijzen. Afhankelijk van je voorkeur/budget is er keuze tussen een 51 kWh en 64 kWh accupack waardoor het rijbereik tussen 350 km en 450 km schommelt. Ondanks de aanwezigheid van achterwielaandrijving wordt het wel nooit écht spannend…

Maar dat is buiten de MG4 XPOWER gerekend! Deze nieuwste toevoeging krijgt een extra elektromotor (vooraan) mee waardoor er vierwielaandrijving ontstaat. Het systeemvermogen van de MG4 XPOWER loopt op tot maar liefst 435 pk / 600 Nm! Voor een sprintje naar honderd zou 3,8 seconden volstaan, een topsnelheid werd niet gespecificeerd. De reguliere MG4’s halen maximaal 160 km/u. De sportiefste MG4 zou 380 km (WLTP) ver geraken met een volle batterij (64 kWh). En vervolgens snelladen aan 150 kW (DC)!

Naast een stevige brok extra vermogen is de MG4 XPOWER ook voorzien van krachtigere remschijven, 18” velgen, oranje remblokken, sportieve interieurdetails (lees: alcantara) en aangepaste dempers (25% stijver). Vlot door de bocht kan dankzij het elektronisch sperdifferentieel en de intelligente torque vectoring.

De Racing Green lakkleur is exclusieve voorbehouden voor de MG4 XPower. Deze zal zijn debuut beleven tijdens het Goodwood Festival of Speed 2023. Hopelijk mogen we hem (haar?) nog dit jaar bij de Belgische MG concessiehouder verwelkomen. Vermoedelijk aan een bijzonder aantrekkelijke euro-pk verhouding!