Officieel: Audi A7 Sportback facelift MY24 (2023)In navolging van de technisch gerelateerde A6 ondergaat de blitse Audi A7 Sportback ook een (beperkte) facelift.

Met de A6 familie (A6 Berline, A6 Avant, A6 Allroad en sportieve afgeleiden) heeft Audi een gepaste business class model in de aanbieding. Naast de nodige uitstraling, kwalitatieve afwerking en een hoop luxe/comfort is deze ook voorzien van potente motoren en hedendaagse rijhulp/veiligheid. Wie het toch wat meer lifestyle ziet kan sinds 2010 ook opteren voor de technisch gerelateerde A7 Sportback mét aflopende daklijn.

De tweede A7 Sportback generatie (4K8) werd voorgesteld in 2017 en ondergaat nu een beperkte facelift om nog enkele maanden/jaren interessant te blijven. Nadien zal deze jammer genoeg verdwijnen. Toch in de praktijk, in theorie volgt er normaal gezien een nieuwe A7. Maar dat zal een A6 zijn met verbrandingsmotor (benzine of plug-in hybride). De nieuwe A6 komt exclusief met een zuiver elektrische aandrijflijn (A6 e-tron)!

De Audi A7 Sportback facelift omvat een nieuwe grille (met honingraatstructuur), velgen, kleuren en interieuraccenten. De basisuitrusting werd tevens aangedikt (oa digitaal dashboard, Full LED koplampen en Park Assist Plus). Tevens wordt het gamma iets vereenvoudigd met een basismodel, een luxueuze Advanced en sportief ogende S-Line.

Momenteel spreekt Audi enkel omtrent de klassieke motorisaties en de S7 Sportback TDI. Vermoedelijk volgt het RS7 Sportback topmodel binnenkort.

Een A7 Sportback facelift bestelbon tekenen is reeds mogelijk bij je favoriete Audi verdeler. Reken op gemakkelijk 65.000 euro!