Teaser: Lamborghini LB744 V12 PHEV Hybrid (2023)Lamborghini geeft de eerste officiële details vrij omtrent de Aventador V12 opvolger die momenteel nog als LB744 door het leven gaat.

In 2023 vieren we de 60ste verjaardag van het iconische Lamborghini merk. Alvast proficiat! De flamboyante Italianen (met Duitse VAG genen) zullen dit uiteraard op gepaste manier doen, verwacht je dus maar aan een hoop special editions. En een nieuw topmodel als spreekwoordelijke kers op de taart. Deze neemt na meer dan 10 jaar het V12 stokje over van de Aventador LP700.

De volledige onthulling is pas voor binnenkort maar Lamborghini is toch zo vriendelijk om wat details omtrent de LB744 vrij te geven. Op termijn verwachten we een meer klinkende naam, vermoedelijk opnieuw een verwijzing naar een befaamde stier uit het verleden à la Countach, Murciélago en Diablo.

Terwijl andere autoconstructeurs voluit op EV’s inzetten … blijft Lamborghini gewoon trouw aan haar 6.5-liter V12 benzinemotor. Hetzij in een “grondig vernieuwde” vorm die L545 gedoopt werd. Alvast goed voor 825 pk / 725 Nm en slecht 218 kg zwaar. Recordwaardes!

Dé nieuwigheid is zowaar de afwezigheid van turbo’s én de aanwezigheid van drie elektromotoren, 3,8 kWh accupack én een 8-traps automaat met dubbele koppeling. Vierwielaandrijving zorgt nog steeds voor een vlotte en vooral veilige krachtontplooiing. Geen sinecure met een systeemvermogen van 1.015 pk!

Voor de milieubewuste Lamborghini LB744 rijder (m/v/x), de batterijpack opladen kan met een stekker in een half uur. Ook zouden zes minuten stevig remmen volstaan om terug full performance te verkrijgen. Zelf spreken ze in Sant’Agata Bolognese het liefst over een HPEV (High Performance Electrified Vehicle) V12 hybrid Super Sports Car.

Je interesse nu al kenbaar maken bij Lamborghini Brussels lijkt geen slecht idee.