Officieel: Aston Martin DBS 770 Ultimate V12 770 pk (2023)Om het afscheid van de Aston Martin DBS en zijn imposante V12 benzinemotor dragelijk(er) te maken krijgen we nog een gelimiteerde DBS 770 Ultimate.

De krachtigste in serie geproduceerde auto van Aston Martin. Met die titel maakt de DBS 770 Ultimate alvast een goede indruk. Ook wel enigszins droevig gezien we hiermee stilaan afscheid nemen van de prachtige DBS (Superleggera) en diens dakloze Volante evenknie. Ook het verhaal van de 5.2-liter V12 biturbo komt hiermee aan zijn einde.

Zoals de naamgeving doet vermoeden is de Aston Martin DBS 770 Ultimate goed voor 770 pk / 900 Nm. Nog steeds gekoppeld aan een 8-traps ZF automaat die al het vermogen richting de achteras stuurt. Een (verbeterde?) nul-naar-honderd chrono werd niet gespecificeerd, wel dat de topsnelheid op 338 km/u ligt! Stevige remschijven (CCB) moeten voor de nodige stopkracht zorgen.

Naast extra vermogen voor de imposante V12 werd het onderstel van de DBS 770 Ultimate wat stijver gemaakt. Met het oog op nog meer rijdynamiek en betrokkenheid. Ook de 21” velgen zijn behoorlijk uniek!

Slechts 499 exemplaren zullen er geproduceerd worden van de DBS 770 Ultimate. Daarvan zijn er 300 coupé’s en 199 cabrio’s. De Britse luxewegenbouwer benadrukt dat ze allemaal reeds een koper (m/v/x met de nodige financiële slagkracht) hebben gevonden. Maar misschien kunnen ze bij Aston Martin Brussels of Aston Martin Antwerpen toch nog iets regelen…