Poppy verdrievoudigt aantal Belgische deelwagens (2023)Poppy Mobility, de deelmobiliteit start-up van D’Ieteren Automotive, verdrievoudigt haar vloot van 1.000 naar 3.000 deelwagens.

Om aan de groeiende vraag van haar 200.000 gebruikers te voldoen, kondigt Poppy Mobility een riante vlootuitbreiding aan. De komende maanden worden 2.000 nieuwe deelwagens toegevoegd. De handige mobiliteitsapp is momenteel beschikbaar in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent, Lier en op Belgische luchthavens. Het biedt momenteel 1.000 auto’s, 50 bestelwagens, 2.000 e-steps en 160 deelfietsen aan.

Volgens eigen berekeningen zijn deelwagens goedkoper dan het gebruik van een privévoertuig bij minder dan 12.000 km per jaar. Ook het feit dat een voertuig bijna 95% van de tijd ongebruikt wordt speelt natuurlijk een grote rol.

Poppy wil zich ook meer en meer richten op meer high-end deelwagens. De Volkswagen T-Cross, Skoda Kamiq en de Audi A4 werden recentelijk al geïntegreerd in de vloot. Meer modellen zijn in bestelling en zullen binnenkort beschikbaar zijn. Opmerkelijk genoeg zijn deze “meer prestigieuze modellen” voorbehouden voor de trouwe gebruikers die ouder dan 26 jaar zijn. Bovendien zijn ze niet in de klassieke Poppy roodtint uitgevoerd maar wel in sobere tinten. Kwestie van de premium ervaring te versterken zowaar!

Enkele maanden geleden kondigde Poppy ook de lancering aan van gedeelde bestelwagens in Brussel en Antwerpen. Ideaal voor het eerder sporadisch vervoer van grote/zware lasten en goederen. Wegens het instant succes is Poppy ook van plan om dit jaar het aantal Volkswagen Caddy’s en Transporters in de vloot uit te breiden.

Meer informatie op hun website!