Autosalon Brussel 2023: Jeep line-up Avenger EV crossover Renegade Compass e-Hybrid Grand Cherokee 4xeWelke interessante nieuwigheden presenteert Jeep allemaal op het Autosalon van Brussel 2023?!

Een groot autofeest op de Heizel, dat moet het Autosalon van Brussel (opnieuw) worden. Zeker na die twee verloren covidjaren. Jeep pakt het alvast feestelijk aan en toont ons in Paleis 5 vol enthousiasme de compacte Avenger. Zowaar hun eerste 100% elektrische model!

Met een 156 pk / 260 Nm sterke elektromotor moet de Jeep Avenger vlotte prestaties leveren. Met een volle batterij (54 kWh) geraak je ongeveer 400 km ver. Opladen kan aan 11 kW (AC) of 100 kW (DC)! Bestellingen worden reeds opgenomen aan een Belgische vanafprijs van 39.500 euro. Al zal deze binnenkort wel wat zakken.

Momenteel is de Avenger louter voorwielaangedreven. Maar met de Avenger 4×4 Concept – eveneens aanwezig op het Autosalon van Brussel 2023 – toont Jeep aan dat ze werk maken van een vierwielaangedreven variant. Klaar voor een extra portie avontuur dus!

De Compass e-Hybrid als Renegade e-Hybrid zijn dan weer mild hybrides waarbij een minuscule elektromotor (20 pk / 55 Nm) enige ondersteuning kan bieden aan de 1.5-liter benzinemotor. Ideaal om daarmee het brandstofverbruik te drukken (-15%).

Bovenaan het gamma situeert zich de nieuwe Grand Cherokee 4xe en deze kon niet ontbreken op de Heizel. Een super-de-luxe SUV met een doordachte plug-in hybride aandrijflijn. Goed voor 380 pk en een zuiver elektrisch actieradius van 51 km. Uiteraard blijven de befaamde offroad capaciteiten behouden.

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele Jeep prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.