Officieel: Jeep Avenger 4xe AWD (2024)Het Jeep Avenger gamma wordt nogmaals aangedikt, deze keer met de 136 pk sterke en vooral vierwielaangedreven Avenger 4xe.

Ondanks zijn status van instapmodel krijgt de compacte Avenger toch de nodige aandacht van Jeep. Met zijn elektrische aandrijflijn werd hij zowaar verkozen tot Car of the Year 2023! Nadien volgde een Avenger met klassieke benzinemotor + handbak én zelfs een zuinige Avenger e-Hybrid evenknie. Spoedig zal de Amerikaanse autobouwer nu de Avenger 4xe opnemen in de catalogus. Inderdaad, deze is voorzien van vierwielaandrijving. Kwestie van het befaamde merk-DNA (“Go anywhere. Do anything!“) toch ietwat te respecteren!

De Avenger 4xe rekent eveneens op de 1.2-liter driecilinder GSE benzinemotor met 136 pk. Deze krijgt ondersteuning van twee elektromotoren (één per as) en de 6-traps e-DCS6 automaat met dubbele koppeling. Verdere details/specificaties en waarheidsgetrouw beeldmateriaal van de 48V mild hybride aandrijflijn (MHEV) werden er niet vrijgegeven. Al is de marktlancering pas voorzien voor eind 2024! Jeep legt de lat alvast hoog met de hoopgevende woorden: “Van stedelijke avonturiers tot offroad-enthousiastelingen: de Avenger 4xe belooft de grenzen van capaciteiten en duurzaamheid opnieuw te definiëren.”

Naar alle waarschijnlijkheid schommelt de Belgische prijs van de Jeep Avenger 4xe tussen de 26.000 euro (Avenger e-Hybrid) en 37.500 euro (Avenger Electric). Misschien weet de lokale Jeep verdeler wel meer?! De visuele verschillen blijven sowieso tot een minimum beperkt.