Preview: Porsche 911 992 Dakar offroad (2022)Later dit jaar zal Porsche de langverwachte en vooral avontuurlijke 911 Dakar voorstellen, speciaal voor de liefhebbers van rijplezier op onverharde ondergrond.

Na Lamborghini komt Porsche nu ook met een offroad-achtige uitvoering van haar befaamde 911 sportwagen. Een duidelijk eerbetoon aan de vierwielaangedreven 911 Safari die in 1984 de best extreme Parijs-Dakar uithoudingsrally op zijn naam schreef.

Behalve de toegenomen bodemvrijheid, specifieke banden, extra verlichting en enkele verstevigingen heeft Porsche duidelijk kosten noch moeite gespaard tijdens de ontwikkeling van deze 911 Dakar. Zo werden er maar liefst 10.000 testkilometers afgelegd op onverharde ondergrond (sneeuw, modder, zand, …). Uiteindelijk staat de teller zelfs op een half miljoen testkilometers, mooi verdeeld over talrijke prototypes. Zelfs op de Nürburgring mocht deze avonturier zich wat gaan uitleven. Best indrukwekkend voor zo’n (gelimiteerd?) nicheproduct. Zeker als je weet dat Porsche ook een scherpsturende Macan in de aanbieding heeft.

De volledige presentatie is voorzien voor 16 november 2022, meer specifiek op de Los Angeles Auto Show. Dan zullen we weten welke technische basis de 911 (992) Dakar gebruikt. De kans is meer dan reëel dat het een vierwielaangedreven 911 (992) variant zal worden. Naast de Carrera 4, Carrera 4S en Carrera 4 GTS mogelijkheden is er natuurlijk ook die 911 Turbo. In de overtreffende Turbo S topversie goed voor een 650 pk sterke 3.8-liter zescilinder!

Je eventuele interesse voor deze 911 (992) Dakar kenbaar maken bij de lokale Porsche Centre kan ongetwijfeld nooit kwaad. Net zoals een klein voorschotje!