Officieel: Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept (2022)De Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept laat zien dat er geen maat staat op comfort, luxe en individualisatie.

Aan luxe, gadgets, comfort en vooral een majestueuze uitstraling geen gebrek bij de Mercedes S-Klasse. Voor wie toch op zoek is naar wat méér kan opteren voor een S-Klasse Maybach. Blijkbaar volstaat dat toch nog niet want de Duitse autoconstructeur laat weten dat ze in toekomst nog verder willen gaan inzake personalisatie en individualisatie. Een visie die deze Maybach Haute Voiture perfect zou moet belichamen.

Officieel moeten we nog spreken van de Mercedes-Maybach Haute Voiture Concept maar er komt sowieso een productiemodel dat hierbij “zeer dicht” zal aanleunen. Naast een duotone koetswerk (Dark Nautical Blue met Shimmering Rose) zien we blitse velgen en vooral een unieke interieurbekleding. De designers maakten zelfs matching outfits (inclusief designerbags). Als toekomstige consument heb je hier uiteraard carte blanche voor.

Welke krachtbron er onder de langgerekte motorkap ligt is niet geweten. Een dergelijk “hoogtepunt van verfijnde luxe” vraagt in theorie om de 6.0-liter V12 benzinemotor. Voor bepaalde markten zal de 4.0-liter V8 vermoedelijk wel interessanter zijn.

Begin 2023 moet deze nog super-de-luxe S-Klasse Maybach werkelijkheid zijn, hetzij in zéér gelimiteerde vorm. Reken dan ook op een stevig prijskaartje (lees: méér dan 240.000 euro).