Preview: Audi A5 Coupe e-tron concept (2022)Wat als Audi in navolging van de knappe A6 Avant e-tron concept ook de blitse A5 Coupé in een zuiver elektrisch jasje zou steken?

Deze week werd de A6 Avant e-tron concept officieel voorgesteld met wereldwijd enthousiasme tot gevolg. De combinatie van en premium merklogo, ruime/functionele koetswerkvorm en strakke/klassieke lijnen met een futuristisch sausje erover slaat bijzonder goed aan. Wat als de Duitse autoconstructeur uit Ingolstadt dat nu doortrekt naar andere segmenten?

Zelf spreken ze alvast van een Q6 e-tron SUV en EV nieuwigheden in het B- (!) en C-segment. De actuele e-tron SUV (en Sportback) zal waarschijnlijk als Q8 e-tron door het leven gaan bij zijn nakende opfrisbeurt. Maar Photoshop virtuoos X-Tomi Design laat zien dat de e-tron vormgeving ook prima staat in een hippe/lifestyle tweedeurs coupé koetswerkvorm. Inderdaad, een A5 Coupé e-tron concept dus!

Informeren naar een configuratie/bestelbon is niet nodig, het blijft vermoedelijk slechts bij een impressie. De huidige A5 Coupé generatie (codenaam: F5 / 8W6) is technisch gerelateerd aan de A4 familie … en daarvan verwachten een opvolger met zowel verbrandingsmotoren als een zuiver elektrische variant. Dit in tegenstelling tot de Q6 e-tron en A6 Avant e-tron die op het PPE platform staan, specifiek voor zuiver elektrische premium bolides!

Preview: Audi A5 Coupe e-tron concept (2022)