Officieel: Audi A5 + S5 TDI facelift (2019)

Officieel: Audi A5 + S5 TDI facelift (2019)Net zoals de A4 familie profiteert de Audi A5 (Coupé, Cabrio, Sportback en S5 derivaten) van een opfrisbeurt.

Na de update voor de volledige A4 familie pakt Audi nu de technisch gerelateerde A5 aan naar aanleiding van het Autosalon van Frankfurt (midden september), dit per direct voor de A5 Coupé, A5 Cabrio en A5 Sportback koetswerkvormen.

De vernieuwingskuur zit hem in details, toch prijkt er vooraan een gloednieuwe grille en standaard LED lichtblokken, optioneel zijn er dynamische en/of adaptieve Matrix LED exemplaren beschikbaar. Of zelfs laserlichten! Audi voorziet tevens een nieuwe District Green koetswerkkleur. Niet te verwarren met Sonoma Green dat exclusief voorbehouden is voor het RS gamma! Binnenin groeit het centrale infotainmentsysteem van 8” naar 10” met nieuwe technologie, rekenkracht en MMI Touch bediening, het digitale dashboard (Audi Virtual Cockpit) trekt nog steeds alle aandacht naar zich toe.

De vernieuwde Audi A5 komt diverse krachtbronnen naar Europa, allemaal voorziet van mild hybrid technologie (12V of 48V boordnet) en een automatische (7- of 8-traps) transmissie. De 40 TFSI is de instapper van dienst met 163 pk, topmodel zal – in afwachting van een RS5 facelift – de S5 worden die (net zoals zijn S4, S6 en S7 collega’s) opnieuw rekent op een 3.0-liter V6 TDI rekent met 347 pk.

De bestellijnen gaan in de herfst open, de eerste Belgische exemplaren worden verwacht begin 2020 aan minimaal 42.600 euro. Voor de S5 Coupé TDI en S5 Sportback TDI zal dat 68.000 euro worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...