Officieel: Maserati Levante Ghibli Quattroporte MC Edition (2022)Wanneer een reguliere Maserati niet volstaat kan je misschien opteren voor de sportief ogende en historisch correcte MC Edition uitvoering?

Met de eerste leveringen staat de gloednieuwe Maserati MC20 sportwagen momenteel mooi in de spotlight. Toch brengt de Italiaanse autobouwer de overige modellen ook nog even onder de aandacht. Dit met een blitse special editon die zowel het raceteam (Maserati Corse), diens sportief verleden en hometown Modena eert.

De Maserati MC Edition is louter beschikbaar in het geel (Giallo Corse) of matblauw/grijs (Blu Vittoria). Ook binnenin komen die themakleuren terug, tezamen met veel koolstofvezel en de nodige MC badges! Rondom noteren we ook blauwe remklauwen en 21” lichtmetalen velgen, de Levante MC Edition krijgt zelfs 22” exemplaren mee.

De van Ferrari afkomstige 3.9-liter V8 zorgt – net zoals in de Trofeo’s – nog steeds voor een karrenvracht vermogen. En bijhorend rijplezier natuurlijk. Binnenin levert het hoogwaardige Bowers & Wilkins audiosysteem een aangename klank.

Zonder een vanafprijs te specificeren laat Maserati weten dat de MC Edition vanaf nu in de Belgische showroom staat. Reken op een stevige meerprijs ten opzichte van de reguliere Ghibli Trofeo (vanaf 141.250 euro), Levante Trofeo (vanaf 162.300 euro) en Quattroporte Trofeo (vanaf 175.900 euro).

Lees hier onze rijtest met de Maserati Ghibli Trofeo!