VAB Gezinswagen van het jaar 2022: Dacia Sandero Stepway, Toyota Corolla Touring Sports en Hyundai IONIQ 5Na het vakkundig oordeel van de jury werd de Sandero Stepway, Corolla Touring Sports en IONIQ 5 als VAB Gezinswagen van het Jaar 2022 uitgeroepen!

Terwijl de meeste autoconstructeurs vooral hopen op de Car Of The Year titel is het Belgische belang van de VAB Gezinswagen van het Jaar niet te overzien. Hierbij weegt de stem van de professionele jury bijna evenveel mee als dat van het familiaal testpubliek. Niet geheel onlogisch gezien die laatste uiteindelijk dé echte consument zal zijn.

De VAB Gezinswagen verkiezing hanteert naar goede gewoonte drie categorieën: tot 22.000 euro, tot 34.000 euro én zuiver elektrisch. Voor de 2022 editie verschenen zowaar 38 kanshebbers aan de start, een record. Maar uiteindelijk kunnen er maar drie winnaars overblijven…

In de 1e categorie volgt de nieuwe Dacia Sandero Stepway zowaar de Duster op. Dit dankzij diens onklopbare prijs, zitcomfort en gunstige kilometerkostprijs! De Yaris en C3 Aircross haalden eveneens het podium.

De praktische, comfortabele en zuinige Toyota Corolla Touring Sports pakte eveneens een gouden medaille, dit héél nipt voor de Renault Arkana. De bronzen medaille voor de Suzuki Swace is niet geheel onlogisch gezien de sterke innige band met de Corolla Touring Sports.

Desondanks 15 uitmuntende kanshebbers ging de Hyundai IONIQ 5 aan de haal met de titel binnen de EV categorie. Dit met het ruime interieur, retro looks, riant rijbereik, krachtige aandrijving en puike (snel)laadtijden. De Dacia Spring en Volkswagen ID.4 moeten zich tevreden stellen met ereplaatsen.

Naast mama’s en papa’s mochten de kinderen ook hun mening geven, dit op basis van héél uiteenlopende factoren. Hier werden de Citroen C3 Aircross, Ford Kuga en Ford Mustang Mach-E tot winnaar uitgeroepen!

Lees hier het volledige rapport!