Poll: Mercedes-Maybach S-Klasse vs Rolls Royce Phantom (2021)Het moeten kiezen tussen een Mercedes S-Klasse en Rolls Royce Phantom is letterlijk én figuurlijk het betere luxeprobleem.

Wie het voor elkaar gekregen heeft om in een Mercedes S-Klasse te rijden mag niet klagen, zeker als je zelfs links achteraan mag plaatsnemen. Naast het ijzersterke imago (lees: statussymbool) profiteer je ook van hoogstaande luxe en comfort. Nog beter wordt het met de verlengde koetswerkvariant en wie daarna nog budget over heeft kan beroep doen op de majestueuze Maybach variant. Beter doen is moeilijk, tenzij je in de markt bent voor een Rolls Royce Phantom.

Die kost je in verlengde versie vlotjes 550.000 euro (vanafprijs) waarna de 6.5-liter V12 met 571 pk het meeste werk voor zich neemt. Fluisterstil uiteraard in combinatie met een torenhoog comfortgehalte. De Mercedes S-Klasse Maybach is er zowel met een 4.0-liter V8 (S580, 503 pk) als 6.0-liter V12 (S680, 612 pk). De jouwe voor respectievelijk 183.000 euro of 233.000 euro.

Gezien het immense prijsverschil en het exclusieve karakter lijkt de kans eerder klein dat je tussen de luxueuze Brit en Duitser moet kiezen. Onze Amerikaanse collega’s van Throttle House helpen met een videovergelijk om de laatste twijfels weg te werken.

Mercedes-Maybach S-Klasse vs Rolls Royce Phantom

View Results

Laden ... Laden ...