Poll: Mercedes-AMG A45 vs Volkswagen Golf R (2021)Zowel de Mercedes-AMG A45 S als Volkswagen Golf R bieden véél vermogen in een compacte verpakking. Én een speelse drift modus.

Met respectievelijk de GTI en A35 AMG hebben de Volkswagen Golf en Mercedes A-Klasse hatchbacks reeds een sportieve uitvoering. Voor wie liever direct all the way gaat is er zowaar een overtreffende trap in de vorm van een Golf R en A45 AMG! Beiden doen het met een aangedikt voorkomen, sportieve interieurdetails, intelligente vierwielaandrijving en snelle automaat maar vooral een zéér potente aandrijflijn. En zowaar een drift modus waarmee je – met kinderlijk gemak – schuin gaat… Don’t try this at home kids.

De Mercedes-AMG A45 S heeft een 2.0-liter viercilinder turbobenzinemotor in het vooronder, in de strafste S variant goed voor maar liefst 421 pk / 500 Nm. Toch als je minimaal 69.575 euro op tafel legt. De Volkswagen Golf R is met een vanafprijs van 52.215 euro iets toegankelijker. Ook hier is er tweeliter viercilinder aanwezig, hetzij met slechts 320 pk / 420 Nm.

Poll: Mercedes-AMG A45 vs Volkswagen Golf R (2021)

View Results

Laden ... Laden ...