Video: CarWOW test de Hyundai i20 N (2021)De reguliere Hyundai i20 biedt een interessant totaalpakket als compacte stadswagen dat behoorlijk plezant wordt wanneer je kiest voor de hete i20 N!

De derde generatie Hyundai i20 is gezegend met een frisse (scherpe!) vormgeving, hightech gadgets en een opmerkelijk ruim interieur. Naast een scherp geprijsde 1.2-liter atmosferische benzine draait het voornamelijk rond de aangename 1.0-liter T-GDi met 100 pk. Als i20 N-Line wordt het zowel visueel als dynamisch wat leuker. Maar pas écht leuk wordt het met de gloednieuwe i20 N!

Na de i30 N (Fastback) is de i20 N slechts het tweede model waarop Hyundai haar snelle N letter plakt, intussen mag ook de Kona zich tot dat selecte clubje rekenen. Ja, de vanafprijs van zowaar 30.499 euro is niet mals maar je krijgt er wel héél wat voor terug. En met slechts 150 – goed uitgeruste – BeLux exemplaren is er ook sprake van enige exclusiviteit.

Ondermeer 18” lichtmetalen velgen, prominente spoiler en talrijke uitgesproken sportieve details terwijl een 1.6-liter T-GDi viercilinder benzinemotor voor 204 pk / 275 Nm zorgt. Dat volstaat om de 1.220 kg zware Koreaan tot 230 km/u te laten accelereren. Al zorgde Albert Biermann en team eveneens voor een aangenaam – en vooral betrokken – weggedrag op lagere snelheden. Bij voorkeur met de nodige bochten!