Video: EVO test de nieuwe Porsche 911 (992) GT3 (2021)In natte weersomstandigheden voelt Steve Sutcliffe de nieuwste Porsche 911 (992) GT3 aan de tand!

De iconische Porsche 911 sportwagen zit intussen aan meer dan één miljoen verkochte exemplaren en 8 generaties. Als je enkel de straffere GT3 uitvoering meerekent zit je maar aan nummer 7. In de praktijk merk je daar bitterweinig van, zo is de (atmosferische!) 4.0-liter zescilinder benzinemotor goed voor maar liefst 510 pk / 470 Nm. Standaard met de snelle PDK sportautomaat maar desgewenst ook met handgeschakelde zesbak te verkrijgen. Of als subtielere GT3 Touring.

Naast extra koelopeningen, lichtgewicht elementen (velgen, uitlaat, motorkap, …) en bredere heupen is de hangende spoiler van de nieuwe 911 GT3 dé eyecatcher van dienst. Deze is manueel verstelbaar en moet zo voor een optimale luchtstroom zorgen. Een rondje Nürburgring lukt hiermee in minder dan 7 minuten (!) wat een indrukwekkende prestatie an sich is. Ten opzichte van zijn voorganger is de 911 (992) GT3 maar liefst 17 seconden sneller!

Met enige overtuigingskracht én 171.000 euro (vanafprijs) is je lokale Porsche verdeler misschien wel te overtuigen. Op een nat Anglesey Circuit gaat Steve Sutcliffe voor ons even na of je dat bedrag hiermee wijselijk besteed. Doorsparen voor de krachtigere GT3 RS is natuurlijk ook een optie.