Teaser: Mercedes Vision EQXX Concept (2021)Met de EQS luxelimousine heeft Mercedes alvast een nieuw vlaggenschip, de toekomstige Vision EQXX Concept wilt daarvan de overtreffende trap zijn. Met méér dan 1.000 km rijbereik!

Eerder deze week gaf Mercedes bij monde van CEO Ola Källenius al aan dat ze zich focussen op “electric-only” in plaats van “electric-first”. Dit met drie specifieke platformen (regulier, sportief en utilitair), acht gigafactory’s voor de batterijproductie en een hoop nieuwe modellen. Daarmee willen ze in elk segment een interessante EV optie kunnen aanbieden.

Met de zuiver elektrische EQS luxelimousine heeft Das Haus alvast een “2021” waardig vlaggenschip, toch kijken ze vooruit naar de nabije toekomst. Dit met de Vision EQXX Concept die wil imponeren met een nog doordachtere aerodynamica (lees: zuiniger) en groter rijbereik. En met een regulier batterijpack, kwestie van het gewicht en kostprijs toch enigszins te beperken. Mercedes hoopt hiermee een reëel rijbereik van méér dan 1.000 km te kunnen halen.

Mercedes plant een volwaardige onthulling van de Vision EQXX Concept in 2022. Nadien is de kans eerder klein klein dat er een volwaardig productiemodel zal uit voortvloeien. Wel willen ze de opgedane kennis (ondermeer door de F1 ingenieurs) omzetten in technologie/techniek voor de toekomstige modellen die in de lokale Mercedes showrooms moeten opduiken.

Teaser: Mercedes Vision EQXX Concept (2021)