Video: BMW, fiere supporter van de Rode Duivels en lege straten (2021)Op een ludieke manier benadrukt BMW haar hoop op een succesvol EK van onze Rode Duivels.

Sinds 2012 is BMW een trouwe partner van de Rode Duivels. Naar aanleiding van de komende EK campagne komt de Duitse premiumconstructeur uit München met een flitsende reclamespot. Opmerkelijk genoeg is er hier géén hoofdrol weggelegd voor Hazard, Lukaku, De Bruyne of Mertens maar draait het om de lege straten tijdens de (hopelijk) beklijvende matchen. Zo wordt er extra (speel)ruimte gecreëerd, bijvoorbeeld voor rijplezier met de gloednieuwe BMW M4 Coupé!

BMW koos voor een volledig Belgische productie (oa met regisseurs Michaël Bombeeck en Piet Deyaert) waarbij een desolaat Tubize, Vilvoorde, Groot Bijgaarden, Rendeux en centrum Brussel de ideale omgeving/filmset vormde om de 510 pk sterke M4 Coupé los te laten. Dankzij de potente 3.0-liter zescilinder benzinemotor volstaan 3,9 seconden om 100 km/u aan te tikken, de topsnelheid werd gelimiteerd op 250 km/u. Uiteraard in de toepasselijke Toronto Red uitvoering, een directe verwijzing naar ons nationaal voetbalelftal! Wie goed kijkt ziet zelfs een oldschool M6 E24 passeren.

De gebruikte M4 Coupé staat intussen op een podium in de vertrekhal van Zaventem (Pier A) terwijl de Belgische BMW Verdelers een “Rode Duivels” make over ondergingen.