Ford Mustang Mach-E bereikt Europa via Port of Antwerp (2021)De eerste exemplaren van de 100% elektrische Ford Mustang Mach-E zetten voet op Belgische bodem via de Antwerpse haven.

Op maandag 31/05 viert Ford de officiële verkoopstart van de veelbelovende Mustang Mach-E bij de Belgische verdeelpunten. Om dat vlot te laten verlopen zijn er uiteraard showroom/demowagens nodig en die zijn nu in grote getallen gearriveerd in België, meer specifiek via een groot vrachtschip dat van Mexico (productie) naar Antwerpen (Europese transporthub) vaarde. Iets dat ze in de nabije toekomst meermaals zullen doen.

Alle Mach-E’s die in Europa verkocht/geleverd worden zullen dus in België passeren. Een andere link met ons klein landje is de Ford Lommel Proving Ground in Limburg waar ze de Europese afstelling hebben ontwikkeld!

Ford zal de zuiver elektrische Mustang Mach-E (die weinig tot niets te maken heeft met de gelijknamige sportwagen) initieel leveren in vier varianten. Enerzijds qua batterijcapaciteit (76 kWh of 99 kWh bruto) en anderzijds qua aandrijflijn. Zo is er een variant met achterwielaandrijving (één elektromotor achteraan) of vierwielaandrijving (twee elektromotoren, één per as). Eind 2021 komt de Mach-E GT topversie met 487 pk / 860 Nm en een 3,7 seconden chrono voor de 0-100 sprint!

Prijsmatig loopt het van 48.000 euro (Standard Range RWD) tot 64.425 euro (Extended Range AWD) met vervolgens slechts een handvol mogelijke opties (Multimedia (Plus) Pack en personalisatie). Allemaal zijn ze gezegend met een ruim interieur en hedendaagse rijhulp, connectiviteit en de nodige gadgets.

Lees hier onze rijtest met de Ford Mustang Mach-E EV crossover!