Officieel: MINI Electric mosaert Edition Stromae (2021)Een special edition is niets nieuws, een Belgische getinte special edition is dat wel. Hallo MINI Electric mosaert Edition!

MINI Belux en het Belgische creatieve label mosaert (Coralie Barbier, Luc Van Haver en Paul Van Haver (Stromae)) vonden elkaar met duurzaamheid, design, elegantie en lifestyle als gemeenschappelijke raakvlakken. De exclusieve MINI Electric mosaert Edition functioneert hierbij als eindresultaat, maximaal 400 exemplaren zullen er gebouwd worden.

In België is de Electric mosaert Edition beschikbaar in ruil voor minstens 41.200 euro. Daarnaast kunnen ook modebewuste (hippe) inwoners van Frankrijk, Monaco, Zwitserland en Luxemburg een bestelbon ondertekenen. Naast een unieke bolide komt mosaert ook met een bijpassende capsulecollectie (18 stuks), daarvoor moet je naar hun webshop.

De MINI Electric mosaert special edition biedt “een sterke impact en versterkt de reeds iconische vormgeving” aldus de gelegenheidsdesigners. Die gingen voor een frisse samenstelling tussen het historische British Racing Green en de gele accentkleur van de geëlektrificeerde MINI modellen. Dit in een tartan (ruitjes/dambord)patroon dat werd doorgetrokken naar het dak, dorpels en dashboard. Een mosaert badge kon uiteraard niet ontbreken. Meer informatie op mini.be/mosaert!

Technische wijzigingen werden er niet gedaan aan deze MINI Electric, ook hier krijg je een 184 pk sterke elektromotor en 32,6 kWh (28,9 kWh netto) batterijpack. Daarmee haal je een stijlvolle 0-100 chrono in 7,3 seconden en theoretisch gezien 225 km rijbereik (WLTP). In de koffer past er 211 liter tot maximaal 731 liter bagageruimte.

Lees hier onze rijtest met de MINI Electric!