Poll: Audi RS6 Avant vs Lamborghini Urus (2021)Zowel de Audi RS6 Avant als de Lamborghini Urus bieden een praktische koetswerkvorm in combinatie met een behoorlijk potente krachtbron. Maar welke is het snelst?

Bij een stationwagon (of break) heb je een functionele koetswerkvorm waardoor je het nodige laadvolume krijgt. Een SUV heeft dat ook … maar biedt tegelijk ook een hogere zitpositie, betere zichtbaarheid rondom en een ietwat stoer/avontuurlijk uiterlijk. Wel zorgt de toegenomen luchtweerstand voor een hoger verbruik.

Met die logische verschillen/gelijkennissen in het achterhoofd kijken we hier naar de CarWOW vergelijking (qua prestaties) tussen de Audi RS6 Avant en Lamborghini Urus. Initieel misschien ietwat vreemd maar beide kemphanen delen dezelfde basisingrediënten, namelijk een 4.0-liter V8 benzinemotor, vierwielaandrijving en een 8-traps automaat. In het geval van de Audi is dat goed voor 600 pk / 800 Nm, de Lamborghini is iets krachtiger met 650 pk / 850 Nm.

Zowel op de weegschaal als in de catalogus is de Duitser powerstation in het voordeel (1.850 kg en vanaf 125.390 euro) ten opzichte van de Italiaanse SUV (2.1154 kg, vanaf 227.000 euro). Die laatste zal sowieso meer aandacht creëeren in het grijze Vlaanderen. Maar welke is jouw favoriet?

Audi RS6 Avant vs Lamborghini Urus

View Results

Laden ... Laden ...