Officieel: Citroen e-SpaceTourer (2020)

Officieel: Citroen e-SpaceTourer EV (2020)Citroën introduceert de zuiver elektrische e-SpaceTourer met tot negen plaatsen!

Grote gezinnen, taxi/VIP vervoer, commerciële bestelwagens, … met de SpaceTourer richt Citroën zich op diverse doelgroepen met vijf tot negen zitplaatsen en een karrenvracht (tot 2.932 liter!) aan laadvermogen. Naast de klassieke uitvoeringen (in twee lengteversies) met een dieselmotor komt de Franse autobouwer nu met de zuiver elektrische e-SpaceTourer.

De elektromotor is 136 pk / 260 Nm sterk en kan tot 130 km/u halen, beter probeer je zoveel mogelijk uit de batterijlading te halen met de Normal (210 Nm), Eco (190 Nm) en Power (260 Nm) rijmodi’s. De remenergierecuperatie is instelbaar.

De Citroën e-SpaceTourer komt met twee verschillende batterijen en bijhorend rijbereik. Met de 50 kWh variant moet je 230 km ver geraken (WLTP), de 75 kWh topversie moet 330 km mogelijk maken.

De hoogwaardige lithium-ion batterij is in de bodem verwerkt zodanig dat de interieurruimte van de ë-SpaceTourer identiek is aan die van de brandstofversies. Het instrumentenpaneel is uiteraard aangepast aan de nieuwe aandrijflijn. Laden kan aan een klassiek 230V stopcontact, Wallbox laadpunt of zelfs de krachtige snelladers (tot 100 kW DC). Een interne 3-fasige lader (11 kW) is standaard.

De Feel en Shine uitrustingslijnen zijn voor de particuliere markt weggelegd, de Business en Business Lounge versies mikken dan weer op de professionele gebruiker.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...