Officieel: Mercedes E-Klasse Coupe + E-Klasse Cabriolet facelift (2020)

Officieel: Mercedes E-Klasse Coupe + E-Klasse Cabriolet facelift (2020)Mercedes frist de E-Klasse Coupé en E-Klasse Cabriolet op.

Eerder dit jaar werd de E-Klasse in Berline, Break en All Terrain vorm al getrakteerd op een deugddoende facelift, nu is het de beurt aan de lifestyle Coupé en Cabriolet koetswerkvormen.

Ook hier prijkt er een nieuwe grille, smalle LED lichtblokken (voor+achteraan, optioneel slimme Multibeam exemplaren) en extra personalisatiemogelijkheden (oa de Hightech Silver, Graphite Grey Metallic, Mojave Silver en Patagonia Red lakkleuren en zuinigere aerovelgen).

Binnenin gaat de bouwkwaliteit/materiaalekeuze er nog op vooruit en verwelkomen we een gloednieuw capacitief stuurwiel. De vernieuwde E-Klasse krijgt uiteraard de laatste versie mee van het MBUX infotainmentsysteem met twee riante displays (10,25”, desgewenst 12,3”) en slimme technologie/connectiviteit. Tegelijk werden ook de rijhulpsystemen aangescherpt.

Het motorengamma omvat de klassieke E200 (197 pk), E300 (258 pk) en E450 (376 pk) benzinemotoren, dieselen kan met de E220d (194 pk) en E400d (340 pk). De benzinemotoren krijgen EQ Boost mild hybride techniek mee (48V boordnet en geïntegreerde startdynamo/generator) om enerzijds het verbruik te drukken (brandstof+CO2) en anderzijds voor een extra boost te zorgen. Daarnaast zijn er hier geen plug-in hybrides te bespeuren.

In tegenstelling tot de Berline en Break is er hier – om de rest van het gamma wat te beschermen – géén knotsgekke E63 AMG uitvoering voorhanden, wel is er een waardige E53 AMG 4MATIC+ topversie. Deze combineert de 3.0-liter V6 benzinemotor (435 pk / 520 Nm) én de EQ Boost (22 pk / 250 Nm) elektromotor, tezamen met de nieuwe negentraps sportautomaat en slimme vierwielaandrijving goed voor een 0-100 chrono van 4,4 seconden (E53 Coupé) en 4,6 seconden (E53 Cabrio). De 250 km/u topsnelheid kan via de optionele AMG Driver’s Package opgetrokken worden tot 270 km/u!

De vernieuwde E-Klasse Coupé en E-Klasse Cabriolet staan in het najaar van 2020 bij de lokale Mercedes verdeler.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...