Video: Carfection test de Mercedes-AMG E53 (2019)

Video: Carfection test de Mercedes-AMG E53 (2019)Kan AMG puike prestaties en hybridetechniek samensmelten tot een smakelijke cocktail?

Net zoals bij de knappe CLS kan je bij de E-Klasse voor een E53 AMG uitvoering gaan. Daarbij berg je sportieve aspiraties zoals bij een E43 AMG of E63 AMG best snel op, een 53 AMG wil zuinigheid combineren met een aantrekkelijke portie rijdynamiek. In berlinevorm kost de Mercedes-AMG E53 4MATIC+ je minimaal 89.782 euro al kan je deze hightech motorisatie ook verkrijgen in de E-Klasse Break, E-Klasse Coupé en E-Klasse Cabrio koetswerkvorm.

De 3.0-liter zes-in-lijn benzinemotor krijgt in de E53 AMG hulp van een EQ Boost elektromotor, goed voor 435 pk / 520 Nm. In overboost komt daar kortstondig nog eens 20 pk én 250 Nm bij! Goed voor vlotte prestaties zonder écht te overdrijven, maar is het dan nog een échte AMG? Henry Catchpole van Carfection geeft ons hier zijn mening.


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...