Officieel: Audi A5 Sportback g-tron (CNG) facelift (2019)

Officieel: Audi A5 Sportback g-tron (CNG) facelift (2019)Stijlvol, premium, praktisch én milieuvriendelijk, dat moet de Audi A5 Sportback g-tron zijn!

Na de eerdere opfrisbeurt voor de voltallige A5 familie (A5 Coupé, A5 Cabrio, A5 Sportback en S5 TDI’s) komt Audi nu met een soortgelijke facelift voor de milieuvriendelijke A5 Sportback 40 g-tron (op aardgas) uitvoering. Niet toevallig mooi in analogie met de technisch gerelateerde A4 Avant 40 g-tron!

Op vlak van vormgeving (nieuwe grille + LED lichtblokken) en uitrusting (nieuw infotaimentsysteem, rijhulp, veiligheid, connectiviteit, …) noteren we geen verschillen met een reguliere A5 en met de uitgebreide personalisatiegids kan je nog steeds een gepaste configuratie maken. Al moet je wettelijk verplicht zo’n lelijke CNG sticker achterop plaatsen.

Onder de sierlijke motorkap van de A5 Sportback g-tron ligt een aangepaste 2.0-liter TFSI viercilinder – net zoals voordien goed voor 170 pk / 270 Nm – in combinatie met de zeventraps S-Tronic automaat en voorwielaandrijving. Interessanter is de beperkte CO2 uitstoot van 103 g/km én het fiscaal voordeel dat je met een aardgasvoertuig krijgt!

Dankzij een capaciteit van 17,3 kg aardgas geraak je tot 455 km ver, erna schakel je geruisloos over op de (kleinere) benzinetank en moet je toch eens langsgaan bij één van de 100 CNG tankstations in Belgie (voornamelijk in Vlaanderen).

De vernieuwde Audi A5 Sportback 40 g-tron kost je minstens 44.700 euro, wie snel intekent kan tegen de lente van 2020 zijn exemplaar afhalen.

Lees hier onze rijtest met de vorige Audi A5 Sportback g-tron!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...