Officieel: Audi A4 Avant g-tron (CNG) facelift (2019)

Officieel: Audi A4 Avant g-tron (CNG) facelift 170 pk (2019)De Audi A4 Avant g-tron is zowel zuinig, milieuvriendelijk als praktisch!

Net zoals de reguliere A4 en potente RS4 Avant ondergaat ook de Audi A4 Avant g-tron een opfrisbeurt. Op visueel vlak zie je dat snel aan de nieuwe grille en LED lichtblokken, binnenin prijkt er nu een touchscreen met handige (en meer) toepassingen. Op vlak van rijhulp, personalisatie, connectiviteit en veiligheid werden de keuzemogelijkheden nog groter.

Technisch blijft de Duitse premiumbouwer uit Ingolstadt trouw aan het bestaande concept, namelijk de 2.0-liter viercilinder die aangepast werd om zowel op benzine als aardgas (CNG) te werken. Opnieuw goed voor 170 pk / 270 Nm in combinatie met een beperkte CO2 uitstoot van 105 g/km CO2. De zeventraps automaat levert dat vermogen steeds aan de vooras.

In de Audi A4 Avant 40 g-tron zijn vier cilindervormige (en ijzersterke) gastanks mooi ingewerkt voor maximaal 17,3 kg aardgas. Daarmee kan je ongeveer 430 km (NEDC) ver geraken, erna val je terug op de (verkleinde) brandstoftank. In België zijn er intussen meer dan 100 CNG tankstations terug te vinden, elders in Europa wint deze milieuvriendelijke brandstofvorm ook aan interesse!

De vernieuwde A4 Avant 40 g-tron is te bestellen aan minimaal 42.390 euro, de eerste exemplaren staan begin 2020 bij de Audi verdeler. De stijlvolle(re) A5 Sportback 40 g-tron is er vanaf 44.700 euro!

Lees hier onze rijtest met de Audi A4 Avant 40 TFSI!
Lees hier onze rijtest met de Audi A5 Sportback g-tron!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...