Officieel: BMW X1 xDrive25e plug-in hybride (2019)

Officieel: BMW X1 xDrive25e plug-in hybride (2019)De opgefriste BMW X1 krijgt eveneens een zuinige/milieuvriendelijke plug-in hybridevariant!

In navolging van de X3 xDrive30e (die zeer binnenkort zijn opwachting maakt) en de X5 xDrive45e (die intussen in de showrooms staat) komt BMW eveneens met een plug-in hybride van de compacte X1. Die werd midden 2019 opgefrist waardoor we meer technologie, veiligheid, gadgets en connectiviteitstoepassingen bespeuren al is introductie van de xDrive25e plug-in hybrid ongetwijfeld hét grote nieuws.

De kersverse BMW X1 xDrive25e rekent op een doorgedreven samenwerking tussen de 1.5-liter TwinPower Turbo benzinemotor (125 pk / 220 Nm, op de vooras), 9,7 kWh lithium-ionbatterij en een moderne elektromotor (95 pk / 165 Nm, op de achteras). Wanneer beide systemen samenwerken kan je dus spreken van vierwielaandrijving en dat verklaard de xDrive in de benaming! De X1 xDrive25e is goed voor een systeemvermogen van 220 pk / 385 Nm en dat zorgt voor een 0-100 km/u sprint in zeven seconden, bij 192 km/u bereik je de topsnelheid.

Dat zijn gezonde prestatiecijfers maar interessanter hier is het beperkte verbruik en uitstoot. Zo zou 1,8 liter benzine volstaan om 100 km af te leggen (WLTP!), dit bij een minimale uitstoot van 40 g/km CO2. Daarmee voldoet ook de BMW X1 xDrive25e aan de nieuwe fiscale regelgeving omtrent plug-in hybrides en het bijhorende voordeel! Zuiver elektrisch moet je ook 50 km ver geraken en met een regulier stopcontact moet je vijf uur rekenen voor een volle batterij, een krachtiger (snel)laadpunt gaat het uiteraard … sneller!

Plug-in hybride aandrijving of niet, de optielijst/personalisatiecatalogus van de vernieuwde BMW X1 biedt nog steeds de nodige mogelijkheden met een Sport Line, xLine en M Sport uitrustingsniveau. Wegens de positionering van de batterijpack is de kofferruimte in de X1 xDrive25e iets kleiner als voordien al heb je met 450 liter (maximaal 1.470 liter) ook niet echt te klagen. Noemenswaardige visuele verschillen zijn er, op de laadklep na, niet te bespeuren.

Op een Belgische prijs is het nog even wachten, de bestellijnen gaan wel snel open.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...