Officieel: Land Rover Discovery Sport facelift (2019)

Officieel: Land Rover Discovery Sport facelift MY20 (2019)Met extra technologie, personalisatie en (mild) hybride motoren komt de Land Rover Discovery Sport nog beter/veelzijdiger als voordien voor de dag!

De Discovery Sport is de meest compacte telg binnen het Land Rover – Range Rover gamma maar hoeft niet écht onder te doen qua luxe, comfort en veelzijdigheid. Zo zijn er maximaal 5+2 zitplaatsen beschikbaar, kan je de achterbank in drie delen neerklappen (40:20:40) en loopt de bagagecapaciteit desgewenst op tot maar liefst 1.794 liter!

Met een nieuwe update (MY20, Model Year 2020) wil Land Rover de Discovery Sport nog verfijnen op vlak van efficiëntie, technologie en functionaliteit terwijl er eveneens progressie geboekt wordt op vlak van comfort en veiligheid. Dankzij extra verstevigingen voor het nieuwe PTA-platform (Premium Transverse Architecture) is nieuwste generatie tot 13% stijver wat een positief gevolg heeft voor lawaai/trillingen in het interieur. De brandstoftank is ook 20% groter (65 liter).

De optische wijzigingen blijven beperkt tot een nieuwe LED signatuur voor- en achteraan, opgewaardeerd radiatorrooster, aangescherpte bumpers en het gebruik van hoogwaardige materialen binnenin. Met de S, SE en HSE uitvoeringen en de uitgebreide personalisatiegids kan je eenvoudigweg een configuratie maken naar eigen smaak en budget, Land Rover laat bovendien weten dat de blitse R-Dynamic versie zich (ondermeer) weet te onderscheiden met opschrift in Shadow Atlas grijs op de motorkap en achterklep!

Met het opgewaardeerde Touch Pro infotainmentsysteem kan je optioneel beroep doen op handige technologie/gadgets zoals Apple CarPlay, draadloze smartphonelader en een 4G WiFi hotspot. Nog hipper wordt het met de ClearSight Rear View Mirror (digitale achteruitkijkcamera met breder/groter zicht) en ClearSight Ground View (virtuele doorkijk door de motorkap) technologie die overkomt van de nieuwe Evoque.

Dankzij een doorwaadbare diepte van 60 cm, slimme AWD vierwielaandrijving en innovatief Terrain Response 2 systeem kan je ongeveer elke (offroad) situatie te baas met deze Land Rover de Discovery Sport. En met de Advanced Tow Assist zal achteruitrijden met een aanhangwagen (tot 2.500 kilogram) intuïtiever, veiliger en vlotter gaan. Andere actieve veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer de adaptieve snelheidsregelaar, achteruitrijcamera, Lane Keep Assist rijstrookassistent, de autonome Autonomous Emergency Braking noodremhulp en de Driver Condition Monitor waakzaamheidsdetectie.

Land Rover spreekt enthousiast over elektrificatie (48V boordnet, mild hybrid en plug-in hybride uitvoeringen) maar verzwijgt momenteel nog duidelijke informatie/details, wel spreken ze van drie- en viercilinders op benzine én diesel. Het meest efficiënte Discovery Sport wordt de voorwielaangedreven dieselversie met 150 pk, handgeschakelde versnellingsbak en 140 g/km CO2.

De vernieuwde Land Rover Discovery Sport (MY20) start bij 38.250 euro én is vanaf NU te bestellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...