Volkswagen stopt productie Scirocco

Officieel: Volkswagen Scirocco GTS faceliftNa bijna 43 jaar trekt Volkswagen de stekker uit de sportieve Scirocco.

De Scirocco, een sportieve driedeurs op basis van Golf, gaat al enkele decennia’s mee. Ook al was er even een productiestop, de blitse Volkswagen geniet bij vele fans van een unieke historische status zoals de T1, Beetle en Karmann Ghia.

De beslissing om de productie van de Scirocco te beëindigen in Palmela (Portugal) zit hem deels in de nieuwe plannen van Volkswagen om stevig in te zetten op elektrificatie, anderzijds moet er waar kan gesneden worden in kosten gezien de stevige factuur van het Dieselgate schandaal.

Bij de lokale Volkswagen verdeler kan je gelukkig wel nog een nieuwe Scirocco kopen (uit een grote voorraad), zelf een droomconfiguratie samenstellen zal vermoedelijk niet meer lukken..

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Scirocco 1.4 TSI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...