Officieel: Volkswagen Transporter/Multivan T6

Officieel: Volkswagen Transporter T6 2015Op deze zonnige dag brengt Volkswagen ons een nieuwe generatie Transporter/Multivan T6!

Deze praktische wagen heeft niets met de gelijknamige films te maken, maar van de voorbije vijf generaties werden er toch reeds 12 miljoen exemplaren verkocht. Voor het exterieurontwerp werd er goed gekeken naar de nieuwe Golf en Passat, zo herkennen we rechte LED lichtblokken, bredere wielkasten, mooie karakterlijnen en een subtiele spoilerlip achteraan. Volkswagen praat in feite over een Multivan als het gaat over een T6 voor personenvervoer, zonder ramen achteraan en met een utilitaire insteek wordt het een Transporter. Om deze parel binnen het Volkswagengamma nog jaren te beschermen, werd er bovendien een gloednieuwe fabriek gebouwd in Hannover!

Binnenin kozen de Duitsers voor kwalitatieve materialen en een onberispelijke afwerking. Het dashboard werd volledig vernieuwd en krijgt nu een 6.33 inch infotainment- en navigatiesysteem mee. Met behulp van bewegingen met de hand kan je bepaalde acties uitvoeren, ideaal tijdens het rijden! Alle hedendaagse gadgets en veiligheidssystemen uit diverse Volkswagens zijn ook beschikbaar voor de nieuwe Transporter/Multivan, met een busje rijden is anno 2015 zeker geen straf meer!

Inzake motorisaties ligt de focus nog steeds op dieselmotoren, maar ook benzine-fanboys kunnen hun geliefde brandstofvorm verkrijgen. In dat laatste geval gaat het om een 2.0-liter TSI met 150 pk of 204 pk, de 2.0-liter TDI komt met vermogens tussen de 84 en 204 pk! Met hun Euro6 norm zijn alle blokken niet enkel milieuvriendelijker, ze verbruiken gemiddeld ook 15% minder brandstof! De speciale Generation SIX lanceringsversie krijgt tot slot een leuke two-tone kleurencombinatie, 18″ lichtmetalen velgen en een retro-interieur mee!

De orderboeken gaan binnenkort open met een vanafprijs van ongeveer €23.000! Bijna alle Europese constructeurs hebben een dergelijk MPV model, al zal het bovenaan het gamma vooral gaan tussen deze T6 en de Mercedes V-Klasse.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...