Officieel: Mercedes-Maybach Vision 6 Concept (2017)

Officieel: Mercedes-Maybach Vision 6 Concept (2017)Een jaar na de onthulling van de Vision 6 Coupé toont Mercedes-Maybach opnieuw haar kunnen met een prachtige Vision 6 Cabriolet conceptwagen!

Op het Pebble Beach Concours d’Elegance maakt Das Haus opnieuw indruk met een tijdloze creatie. Na de coupé brengen de premium Duitsers uit Stuttgart dit jaar een dakloos concept mee dat niet direct in productie zal gaan, het Mercedes-Maybach gamma zal de komende jaren wel diverse designelementen overnemen.

Het knappe lijnenspel, de indrukwekkende grille en de toepasselijke blauw-witte kleurstelling doet alvast heel wat harten sneller kloppen. Binnenin krijg je handige heads-up displays en zit er een deel van het dashboard onder transparant glas terwijl ze voor de afwerking opteerden voor ondermeer tropisch hardhout, chroom en een doorlopende chroomomlijsting.

De aandrijving van deze Mercedes-Maybach Vision 6 Cabriolet is nog steeds dezelfde als bij zijn gesloten broertje, namelijk vier elektromotoren (één per wiel) die gezamenlijk 750 pk genereren. Daarmee zit je in minder dan 4 seconden aan 100 km/u met je haren in de wind, zelfs de conceptwagens van Mercedes voldoen aan de gelimiteerde Duitse topsnelheid van 250 km/u. Met een volle batterij zou je gerust 500 km moeten kunnen afleggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...