Officieel: Nissan koopt meerderheidsaandeel van Mitsubishi

Officieel: Nissan koopt meerderheidsaandeel van Mitsubishi Groot autonieuws uit Japan, Nissan koopt Mitsubishi én vergroot zo het autoconcern!

Het Franse Renault en Japanse Nissan werken de laatste jaren al intensief samen om zo interessante schaalvoordelen te verkrijgen voor het volledige concern met nog ondermeer Dacia, Renault Sport, NISMO, Datsun en Infiniti! Nu krijgt de Alliantie een derde telg, namelijk Mitsubishi. Deze verkeerde recentelijk in zwaar weer na foutieve berichtgeving over uitstootcijfers, Nissan zag de kans rijp én kocht zich verder in voor 2,3 miljard dollar (34%, meerderheidsaandeelhouder).

Eerste wapenfeit is alvast het aanstellen van een nieuwe CEO, namelijk Carlos Ghosn die dezelfde functie uitoefent bij Renault en Nissan. In de toekomst moeten alle partijen van deze deal “intensief” kunnen genieten door het delen van de opgedane kennis en techniek op vlak van motoren, compacte koetswerken en innovatieve technologie.

Grote wijzigingen bij de lokale Mitsubishi moet je niet verwachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...