Mitsubishi en Nissan slaan de handen in elkaar

Mitsubishi Compact=
De Japanse autofabrikanten Nissan en Mitsubishi hebben een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd. De twee merken willen samen compacte wagens ontwikkelen voor de globale markt.

Volgens de voorwaarden in de overeenkomst zal de nieuwe joint venture een compact model klaarhebben tegen 2012. Het model zal zowel beschikbaar zijn met een Nissan badge als een Mitsubishi badge, naargelang de merkvoorkeur. Maandag verschenen reeds enkele teaserfoto’s van een nieuwe compacte Mitsubishi, die hoogstwaarschijnlijk onderdeel uitmaakt van de overeenkomst.

Een ander onderdeel van het samenwerkingsverband is de overdracht van een lichte vracht en break van Nissan naar Mitsubishi. In ruil zou Mitsubishi Nissan voorzien van een SUV, die vooral voor de verkoop in het Midden-Oosten bestemd is. In een persbericht heeft Renault-Nissan CEO, Carlos Ghosn, het over de voordelen van de samenwerking:

Deze overeenkomst is belangrijk voor Nissan aangezien het verband onze uitbreiding in de opkomende markten ondersteunt. Ook beschikken we nu over de onmiddellijke capaciteit overzee en kunnen we de markt voor miniwagens in Japan verder ontwikkelen.

Ook Osamu Masuko, hoofd van Mitsubishi Motors, gelooft in het succes van de overeenkomst. Volgens hem zal de samenwerking elkanders regionale karakteristieken en productgamma aanvullen. Mitsubishi en Nissan werkten al langer samen aan meerdere projecten, inclusief het bouwen van kleine motoren voor miniwagens. De twee fabrikanten zouden mogelijk ook de krachten bundelen bij het ontwikkelen van toekomstige elektrische modellen. (Via: WCF)

Nissan Global Compact=

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...