Officieel: Peugeot 5008 (2016)

Officieel: Peugeot 5008 SUV / Crossover (2016)De vorige generatie trok eerder de MPV kaart, de nieuwe Peugeot 5008 wil het allerliefst een stoere en ruime SUV zijn!

In navolging van de nieuwe 3008 haalt Peugeot nu het doek van een gloednieuwe 5008 met SUV trekjes naar aanleiding van het Autosalon van Parijs begin oktober. Vroeger was het verschil duidelijk tussen beiden Fransmannen (SUV <-> MPV), nu spreken de grote afmetingen (+19 cm), massa’s bagageruimte en zeven zitplaatsen klare taal. De moderne i-Cockpit is hier eveneens aanwezig, net zoals een resem actieve en passieve veiligheidssystemen!

De Peugeot 5008 krijgt de klassieke vijf uitrustingsniveau’s mee (Acces, Active, Allure, GT Line en GT) en komt met vier verschillende motoren. Een 1.2-liter PureTech (130 pk) of 1.6-liter THP (165 pk) als benzinemotoren en een 1.6-liter HDi (120 pk) of 2.0-liter HDi (150 pk) indien je liever dieselt. Handbakken zijn standaard behalve voor de topversies die het optioneel doen met een automaat.

Na de presentatie in de Franse hoofdstad moet je wel nog even geduld hebben, pas in het voorjaar van 2017 verschijnt deze grote Peugeot bij de concessiehouders.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...