Officieel: Nissan GT-R NISMO facelift (2016)

Officieel: Nissan GT-R NISMO facelift (2016)De 24u van de Nürburgring 2016 (26-29/05/16) is voor Nissan hét ideale moment om hun bijgeschaafde GT-R NISMO te presteren.

Eerder dit jaar kreeg de Godzilla van het sportwagenland, de Nissan GT-R, nog een kleine facelift oftewel opfrisbeurt om hem nog enkele jaren gezond – en vooral vooraan in de klas te houden. De ontwikkeling van een nieuwe generatie (R36) neemt iets meer tijd in beslag dus doen we het met tussentijdse opfrisbeurten. Na de reguliere GT-R is het nu de beurt aan de bijgewerkte GT-R NISMO variant!

Logischerwijs krijgt de NISMO – NISsan MOtorsport – soortgelijke aanpassingen al ligt de focus hier (nog sterker) op het prestatiepotentieel. Zo heeft de nieuwe voorbumper heel wat koolstofvezel in zich wat het gewicht beperkt en aerodynamica versterkt! De Recardo sportzetels zitten nog beter, het infotainmentsysteem groeide tot 8″ en de middenconsole heeft nu slechts 11 bedieningselementen (wat er daarvoor 27 waren!). Onderhuids werden de dempers, veringen en ophanging nog straffer gemaakt, iets waardoor je nu nog beter in staat zou moeten zijn om toptijden op een circuit neer te zetten.

De VR38DETT zescilinder – een 3.8-liter V6 met twee turbo’s – levert hier 600 pk en 650 Nm, gekoppeld aan vierwielaandrijving en een zestraps automaat met dubbele koppeling. Nieuwe prestatiecijfers werden niet vrijgegeven maar we verwachten toch wel een minimale verbetering.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...