Video: Carperfection test de Audi SQ7

Video: Carperfection test de Audi SQ7Met zijn 900 Nm overtroeft de Audi SQ7 ongeveer de overgrote meerderheid van de huidige supercars, blijft het praktische nut van deze super SUV uit Ingolstadt anderzijds ook overeind?

De nieuwe Audi Q7 is meer dan 140 kilogram lichter dan zijn voorganger en dat merk je wel wanneer je achter het stuurwiel kruipt van deze Duitse mastodont. De obligatoire voordelen bleven daarnaast gelukkig behouden, zijnde een praktische inborst, ruime binnenafmetingen en een hightech interieur. Wanneer er een SQ7 badge op de achterkant plakt trek je maar liefst 435 pk en 900 Nm uit de 4.0-liter TDI dieselmotor, deze variant wordt per direct gebombardeerd tot vlaggenschip van het reguliere gamma van Audi.

Ter promotie trok de SQ7 reeds ten strijde tegen een gevechtsvliegtuig en de sloebers uit Captain America: Civil War maar daarmee trek je twijfelende kopers niet over de streep. Gelukkig is er Carperfection – een onderdeel van de Amerikaanse NBC nieuwsdienst – die ons meeneemt tijdens de eerste kennismaking met de spirituele opvolger van de vorige generatie Q7 V12 TDI!

Lees hier onze rijtest met de reguliere Audi Q7 3.0 TDI Ultra!

Ook Autocar mocht de Audi SQ7 reeds testen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...