Belgische prijs Tesla Model X: vanaf €97.800

Meet & Greet: Tesla Model XVanaf €97.800 kan je in een nabijgelegen Tesla Store gaan praten over de aanschaf van een elektrische Model X SUV al verzwijgen we wel nog de toeslag van €440 voor de gereguleerde documentatiekosten en bestemmingskosten.

Na een eerste Belgische presentatie van de Model X SUV aan de pers en een publieke ontmoeting op het Antwerp Classics Cars gebeuren is het afwachten tot wanneer de eerste leveringen voor de early adopters zullen plaatsvinden. Als alles wat goed verloopt zal dat tegen de zomervakantie zijn, intussen is de website ook aangepast en kan het grote publiek beginnen met zijn droomconfiguratie van de Tesla Model X te maken. Daarmee zijn de officiële prijzen ook bekend, het prijsverschil met de gefacelifte Model S bedraagt ongeveer €7.000.

  • Model X 75D – vierwielaandrijving – 417 km rijbereik – vanaf 97.800 euro
  • Model X 90D – vierwielaandrijving – 489 km rijbereik – vanaf 111.200 euro
  • Model X P90D Performance – vierwielaandrijving – 467 km rijbereik – vanaf 133.500 euro

Gezien het wereldwijde succes zijn lange wachttijden voor nieuwe leveringen een logisch gevolg, als je nu intekent zal het nog tot “eind 2016” wachten geblazen zijn op je elektrische SUV mét hippe vleugeldeuren. Van nature is de standaarduitrusting behoorlijk royaal bij Tesla – wat wel mag voor een dergelijke stevige prijs – en wie de wagen zakelijk zou aanschaffen geniet nog steeds van een behoorlijk interessant voordeel, de premie van de Vlaamse Overheid laten we dan nog even buiten beschouwing.

Standaard rolt de Tesla Model X uit de fabriek in Tilburg met vijf zitplaatsen, optioneel kan je dat uitbreiden naar zes of zeven. Wanneer je die laatste zitrij veelvoudig wil gebruiken en niet alleen met kleine kindjes raden we je aan om voor zes zitplaatsen te gaan. De Autopilot optie (+ €2.800) is een must net zoals de intelligente luchtvering (standaard op 90D en P90D) net zoals de krachtige oplader (+ €1.700). Wanneer het budget het toelaat is het “Premium upgradepakket” en Ludicrous Speed upgrade ook altijd mooi meegenomen!

Het Belgische publiek was in de voorbije maanden (begrijpelijk) zeer enthousiast omtrent de Model X en daardoor heeft Tesla al meer dan 200 bestelbonnen binnen, de laatste maanden, weken en dagen komen er daar nog heel wat aanvragen bij! Met het succes van de vernieuwde Model S en de gloednieuwe Model X moet de Amerikaanse autoconstructeur voldoende (financieel) volume draaien om erna de Model 3 te lanceren, dé Tesla voor het volk!

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S 85D!
Lees hier alles omtrent de Tesla Model X!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...