Officieel: McLaren 570GT (2016)

Officieel: McLaren 570GT (2016)Met zowel een praktische als sportieve inborst combineert de gloednieuwe McLaren 570GT hét beste van twee werelden!

Na de McLaren 540C en 570S verwelkomt de Sports Series familie nu een derde lid, namelijk de langverwachte 570GT. Als Gran Tourer ligt de focus traditiegetrouw iets minder op prestaties en speelt de comfortfactor toch enige rol van betekenis, toch blijft de 570GT een supersportieve Brit. Daarvoor zorgt de 3.8-liter V8 met 570 pk en 600 Nm wel, goed voor een 0-100 km/u chrono van 3,4 seconden en een topsnelheid van 328 (!!) km/u.

Naast wat meer isolatiemateriaal, zachtere veringen, gedempte uitlaat, acht luidsprekers en wat comfortitems (pakreersensoren, elektrisch verstelbaar stuurwiel, zachtsluitende portieren, …) kan de McLaren 570GT voornamelijk uitpakken met zijn extra kofferruimte achteraan. Vooraan (onder de “motorkap”) kan er 150 liter bagage, achteraan past er maar liefst 220 liter bagage. Om het in- en uitladen ook wat gemakkelijker laten verlopen krijg je een unieke glazen kofferklep die zijwaarts opent, sowieso scoor je tijdens het “boodschappen doen” héél wat bekijks met je 570GT.

Op het Autosalon van Genève staat deze Brit mooi geëtaleerd naast de met koolstofvezel bezaaide P1 en 675LT Spider, bestellen kan vanaf nu bij (ondermeer) McLaren Brussels voor net geen 200.000 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...