Autosalon Brussel 2016: Jaguar Line-up

Autosalon Brussel 2016: Jaguar Line-upHet Belgische publiek krijgt op het Autosalon van Brussel de gelegenheid om voor het eerst kennis te maken met de gloednieuwe Jaguar F-Pace SUV samen met de vernieuwde XE, XF en XJ!

Met enkel en alleen knappe berlines en blitse sportwagens kom je er als autoconstructeur niet meer anno 2015, daarom dat we ons opmaken voor een veelvoudig aan sportieve (premium) SUV’s in de komende jaren. Jaguar heeft zijn huiswerk reeds klaar en presenteert de F-Pace voor het eerst in België aan het grote publiek, de enthousiastelingen hadden hem ongetwijfeld al zien pronken op het Autosalon van Frankfurt in september.

De vormgeving van deze praktische familiewagen loopt mooi gelijk met de rest van het Jaguar gamma, met de uitgebreide catalogus kan je met verschillende uitvoeringen en uitrustingsniveau’s ook behoorlijk ver gaan inzake personalisatie. In de koffer kan er bovendien 650 liter bagage terwijl er voldoende plaats zou moeten zijn voor vijf volwassenen, we hopen het binnenkort voor jullie uit te kunnen testen.

De leukste motorisatie is ongetwijfeld de 380 pk sterke V6 met compressor uit de F-Type maar op de Belgische markt zal het naar alle waarschijnlijkheid draaien om de 2.0-liter dieselmotor met 180 pk, achterwielaandrijving en een CO2 uitstoot van 129 g/km! De ingenieurs hebben kosten noch moeite gespaard om een dynamisch rijgedrag te voorzien, met behulp van diverse hulpsystemen moet je dit ten alle tijden veilig en oprecht kunnen beleven. De Jaguar F-Pace zal in de showroom worden gelanceerd in april 2016 en de instapprijs bedraagt €43.050.

Naast deze knappe SUV heeft Jaguar dit jaar ook het aanbod berlines van diverse updates voorzien. De compacte XE kan je vanaf volgend jaar verkrijgen met vierwielaandrijving terwijl de luxueuze XJ limousine nu nog luxueuzer voor de dag komt dankzij een kleine facelift. De populaire XF werd volledig vernieuwd in navolging van zijn XE broer en kan nu ook uitpakken met een strakke(re) vormgeving, beter interieur op vlak van afwerking, materiaalkeuze en multimedia en zuinige motoren. Het dynamische doch comfortabele weggedrag is hier natuurlijk ook present! Mag het allemaal toch wat extremer voor een behoorlijk scherp prijskaartje, vergeet dan zeker niet even weg te dromen bij de knap gelijnde – en brullende! – F-Type..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...