Autosalon Brussel 2016 trekt meer dan 555.000 bezoekers

Autosalon van Brussel 2016: de premièresMet meer dan een half miljoen bezoekers kijkt organisator Febiac alvast tevreden terug naar het 94ste Autosalon van Brussel!

Ongeveer 555.000 auto- en motorliefhebbers brachten tussen 12 en 24 januari een bezoek aan ons eigenste Autofestijn op de Heizel. Dat is een mooie prestatie maar geen record, dat was wél het geval in 2014 want toen waren er ongeveer 4% meer bezoekers. Gezien de terreurdreiging toch een mooie prestatie waar zowel Febiac als de deelnemende exposanten tevreden met zijn.

Gezien de nog steeds levende terreurdreiging werden er extra (zichtbare en onzichtbare) maatregelen genomen, behalve enkele minuten extra voor een extra veiligheidscontrole en een “verbod” op rugzakken ondervonden de vele bezoekers hier geen enkele last van.

De lijst van échte nieuwigheden was niet bijzonder lang dit jaar, toch pakten alle constructeurs uit met de grote middelen om zo goed – en veel – mogelijk kooplustigen te overtuigen van hun kwaliteiten. Over enkele maanden zullen we ongetwijfeld te horen krijgen of het Autosalon van Brussel 2016 wist te renderen, voor de uiteindelijke aankoop van een nieuwe wagen moet je sowieso naar een dealer.

Inzake milievriendelijke innovaties ging er dit jaar wederom heel wat aandacht naar CNG (aardgas) en waterstof.

Volgend jaar zal het 95ste Autosalon van Brussel plaatsvinden tussen 12 en 22 januari 2017, traditiegetrouw op de Heizel! Gezien het oneven jaartal zal het officieel draaien rond “vrijetijdsvoertuigen, lichte vrachtvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers” maar gezien het commercieel belang mag je er vanuit gaan dat het overgrote deel van het reguliere aanbod ook aanwezig zal zijn!

Lees hier alles omtrent het Autosalon van Brussel 2016!

Autosalon Brussel 2016 Live: Tien om te zien!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...