Autosalon Brussel 2016: Tien om te zien!

Autosalon Brussel 2016 Live: Tien om te zien!Op het Autosalon van Brussel 2016 zijn er wel honderd verschillende exposanten die hun mooiste, goedkoopste, beste en meest functionele wagens presenteren.. Maar welke moet je nu zeker gezien hebben?!

Over smaken en kleuren valt er heel wat te zeggen, vandaar dat we met de redactie een kleine “must see” hebben opgelijst in alfabetische volgorde van de tien interessantste wagens (wie goed telt komt inderdaad aan 11) op het Autosalon. Mocht je niet akkoord zijn, van alle automerken hebben we sowieso een inleidend artikel en een overzicht van de stand met live foto’s! Zelf afzakken naar de Heizel om je eigen top10 samen te stellen kan nog tot zondag 24 januari, de praktische informatie daaromtrent staat hier!

Alfa Romeo Giulia
– Het toekomstige succes van deze blitse Italiaanse berline zal een grote rol spelen in het al dan niet verdere bestaan van het honderdjarige Alfa Romeo. Momenteel nog steeds enkel te verkrijgen met een 510 pk sterke V6 van Ferrari, later dit jaar volgen er ook nog “toegankelijke” benzine- en dieselmotoren. Qua looks, interieur en prestatiecijfers scoort deze leerling alvast goede punten, wanneer krijgen we de sleutels voor een praktijkonderzoek?
Autosalon Brussel 2016 Live: Alfa Romeo (Paleis 5)

Bentley Mulsanne Speed
– In het Duitse premiumsegment is het een sinecure dat de vlaggenschepen – S-Klasse, 7-Reeks en A8 – een stevige strijd voeren met ongeziene luxe en comfort in combinatie met een feilloze afwerkingsgraad en torenhoge technologiegadgets, het zal de eigenaars van de Bentley Mulsanne Speed allemaal worst wezen. Een pak minder gadgets maar wel net dat tikkeltje meer act de présence dankzij de Britse elegantie, laat dat wedstrijdje “ver plassen” maar over aan die Duitsers..

Autosalon Brussel 2016 Live - Bentley Mulsanne Speed

BMW M2 Coupé
– Met de BMW 1M en M135i Coupé kregen we in het verleden al heel wat leuke scheurijzers aan de onderkant van het Duitse gamma uit Beieren, met de M2 Coupé lijkt het succesrecept écht perfect bereid te zijn. Achterwielaandrijving, een reguliere serieproductie, een handbak, een sperdifferentieel en net voldoende vermogen om elke dag plezier met een grote P te scoren.

Autosalon Brussel 2016 Live: BMW (Paleis 7)

Fiat Tipo
– Fiat lanceert met de Tipo eindelijk iets anders naast de funky 500 en familie. Deze vierdeurs berline denkt aan een rationeel koperspubliek die niet vies zijn van wat comfort en ruimte binnenin, bovendien volgen er later ook nog een hatchback en breakuitvoering van deze Tipo. Met een scherpe prijs positioneert de Fiat Tipo zich direct in het zicht van de kopersjagers, de Opening Editions pakken overigens royaal uit met basisuitrusting voor een beperkte meerprijs. Hadden we ook al gezegd dat we fan waren van die 17″ velgen?

Autosalon Brussel 2016 Live: Fiat (Paleis 5)

Ford Focus RS
– De vorige generatie Focus RS scoorde ongelooflijk hoge ogen en na de Ford GT, Ford Mustang, Fiesta ST en Focus ST ligt de spreekwoordelijke lat toch wel ongezien hoog voor deze ultieme hot hatch. Ondertussen is dat segment sterk uitgebreid dus haalde Ford de vierwielaandrijving boven, ook hier zijn we bijzonder nieuwsgierig om zelf achter het stuurwiel te kruipen.

Autosalon Brussel 2016 Live: Ford (Paleis 6)

Hyundai ix35 Fuel Cell + Toyota Mirai (waterstof)
– Na de vele hybrides en elektrische voertuigen werden de CNG wagens (aardgas) dit jaar tot revelatie van het jaar gebombardeerd, ongezien van het feit dat ze al enkele jaren meedraaien. Nog nieuwer zijn de wagens die rekenen op waterstof voor de aandrijving, momenteel is het aanbod behoorlijk schaars maar de voordelen voor Moeder Natuur zijn wel legio! Met de gloednieuwe Toyota Mirai en de gekende Hyundai ix35 Fuel Cell moet waterstof de komende jaren gaan doorbreken in België, we zijn benieuwd.

Autosalon Brussel 2016 Live: Hyundai (Paleis 4)
Autosalon Brussel 2016 Live: Toyota (Paleis 9)

Lamborghini Huracan LP580-2 + 610-2 Spyder
– Lamborghini moet wat onderdoen inzake Belgische verkoop voor zijn directe concurrenten, anderzijds maakt dat feit ze wel een pak exclusiever en meer impressionant als ze ooit toch zou tegenkomen.. Op het Autosalon staat de Huracan in twee uitvoerigen (achterwielaandrijving en dakloze Spyder), met beiden exemplaren zouden we zo graag er even tussenuit trekken naar een respectievelijk een “bochtenrijke omgeving” of een zonnige boulevard.

Autosalon Brussel 2016 Live: Lamborghini (Paleis 1)

Mercedes-AMG SL65 Roadster
– De steunpilaren van Das Haus blijven de knappe C-, E- en S-Klasse berlines in combinatie met de jeugdige A-Klasse’s en vele SUV’s die het gamma rijk zijn. De strakke SL-Klasse Roadster is iets minder toegankelijk dankzij enkel krachtige zes- tot twaalfcilinders maar na de recente facelift zijn er allemaal wel wat zuiniger, interessanter … en knapper. In Paleis 7 staat deze in de absute topuitvoering, de Mercedes-AMG SL65 Roadster met 630 pk en 1.000 Nm! Wie goed zoekt – of het eens lief vraagt – kan er ook een S-Klasse Cabrio vinden met dezelfde kolossale motor.

Autosalon Brussel 2016 Live - Mercedes 17

Renault Mégane
– In navolging van de nieuwe Renault Kadjar, Espace en Talisman brengen de Fransen dit jaar ook een nieuwe Mégane naar buiten, een model dat het traditiegetrouw steeds sterk doet op de Belgische markt. Met een fris voorkomen, een knap interieur, zuinigere motoren en hoogtechnologische gadgets verwachten we dat deze nieuwe generatie Mégane dat succes zal verderzetten, in afwachting van de veelgeprezen Mégane RS nemen we intussen genoegen met de sportieve Mégane GT.

Autosalon Brussel 2016 Live: Renault (Paleis 5)

Rolls-Royce Dawn
– Een gloednieuwe cabriolet met vier volwaardige zitplaatsen, een reusachtige V12 in het voorin en een afwerkingsgraad waar ze zelfs in Duitsland jaloers op zijn, dat moet de Rolls-Royce Dawn zijn. Deze neemt plaats als instapper naast de Phantom Drophead Coupé, mocht je het prijskaartje opvragen zal je merken dat er niet veel “instapper” aan is.. Toch nemen we maar al te graag de loodzware taak op ons om hiermee langs de Côte D’Azur te cruisen op een zonnige dag, het mag gerust in een iets spannender kleurtje dan dit spierwit exemplaar.

Autosalon Brussel 2016 Live: Rolls Royce (Paleis 1)

Vielen nét buiten onze top10 maar eveneens interessant: Abarth 659 Biposto Record, Audi A4 Berline / A4 Avant + R8 V10 + SQ5 Plus, Bentley Bentayga, Citroën Cactus M Concept (Méhari!!), Ferrari California 24u Spa ’14 tributo, Jaguar F-Type British Design Editon + F-Pace, Kia Optima, Land Rover Range Rover Evoque Convertible + Sport SVR, Lexus GS-F, McLaren 675LT, Mercedes-Maybach S500 4Matic, Mitsubishi Space Star, MINI Cabrio, Opel Astra, Nissan GT-R NISMO, Porsche 991 facelift + Macan GTS + Turbo S, Renault Talisman, Seat Ibiza CUPRA, Suzuki BalenoSkoda Superb, Smart ForTwo Cabrio, Tesla & Volvo XC90!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...